Droombadje

Geniet van een ontspannende sessie voor pasgeborenen, waarbij we de kalmerende kracht van water op lichaam en geest benutten. Je baby wordt ondergedompeld in een speciaal aangepast bad en regelmatig besproeid met een zachte straal warm water, om de serene en geruststellende omgeving van de baarmoeder na te bootsen.

Door zich vrij door de bewegingen van het water te laten leiden, komt de baby weer in de foetushouding te liggen en kan hij alle zachte sensaties van de baarmoeder opnieuw beleven. Dit biedt een moment van ontspanning en overgave, waardoor de overgang naar het leven buiten vergemakkelijkt wordt. Het is ook een magische en ontroerende ervaring voor de ouders.

newborn baby wellness
newborn baby wellness

Het Baby Droombadje is het meest effectief wanneer het wordt uitgevoerd in de eerste 4 weken van het leven. In deze periode is de pasgeborene meer ontvankelijk voor de voordelen. Als er sprake is van een vroeggeboorte, kan deze behandeling iets later worden aangeboden met behulp van de gecorrigeerde leeftijd.

Dit speciale therapeutisch bad is vooral gunstig voor baby’s die een lange en moeilijke bevalling hebben ondergaan (bijvoorbeeld met tang of ventouse) of die bij de geboorte van hun moeder zijn gescheiden (bijvoorbeeld bij een keizersnede). Maar alle baby’s kunnen genieten van deze zorg, ongeacht de aard van de geboorte.

Neem de tijd om je baby voorzichtig welkom te heten in deze nieuwe wereld door hem of haar in een staat van absoluut welzijn te brengen.

Hoe verloopt een sessie?

Een droombadje duurt ongeveer 1,5 uur en omvat een moment om te praten over jouw verhaal, zwangerschap en geboorte, met een kopje thee en gezonde snack.
De baby wordt in een tetradoek gewikkeld en vervolgens ondergedompeld in het badje. Aan het einde van het bad kun je genieten van een huid-op-huid moment of borst-flesvoeding om de sessie af te sluiten met een bijzonder ouder-kind moment. Eventueel kan erna nog een korte babymassage gegeven worden.

Aarzel niet om contact op te nemen en zo vroeg mogelijk een afspraak te maken zodat we je een plaats kunnen garanderen.

newborn baby wellness