In de media

Baby Wellness Brugge heeft nieuwe uitbaatster: "Het is mooi om ouders en baby's hier samen te verbinden"

baby wellness Brugge in de media

Baby Wellness Brugge heeft met Vanessa Honoré een nieuwe uitbaatster. De zaak opende vier jaar geleden in de Gistelse Steenweg in Sint-Andries. Een vernieuwend concept in het Brugse en uniek in de ruime regio. Zaakvoerster Gaëlle De Groote (32) stampte de zaak volledig uit de grond, maar kiest er nu voor om te stoppen op een hoogtepunt. Zaterdag nam Vanessa Honoré het roer over. “Ik zou de zaak pas overlaten, wanneer ik écht een geschikte kandidaat vond”, zegt Gaëlle. 

Dit artikel verscheen eerder in Het Nieuwsblad op zondag 2 april 2023. Foto en tekst: Celina Cazzetta.

Het concept is eenvoudig: baby’s genieten van een sessie hydrotherapie in een bad met zuiver water van 36 à 37 graden. De baby’s krijgen een floatring aan en trappelen in het rond. Hierdoor verlichten klachten van krampjes, reflux en constipatie. Een win-win voor baby’s én ouders. “Ik ben zelf ooit met mijn zoontje naar een baby wellness geweest”, vertelt Gaëlle. “Ik zat toen niet met het idee om ook zoiets op te starten. Toen ik thuiskwam en de foto’s aan mijn man toonde, was hij wel meteen verkocht. Van het één kwam het ander en zo ben ik op 11 maart 2019 gestart met de zaak.”

Verhuis

De Baby Wellness zat eerst aan de overkant van het huidige pand. “We zouden daar eigenlijk lang blijven”, vertelt Gaëlle. “Maar onze agenda raakte overvol en we hadden geen plaats voor extra badjes. Ik wilde ook heel graag zwangerschapsmassages aanbieden, maar daar hadden we de ruimte niet voor.” Daarom besloot Gaëlle haar hele hebben en houden te verhuizen naar de overkant. “Heel handig dat er zo dichtbij een pand vrij kwam. In juli 2021 zijn we hier dan ingetrokken.”

Na vier jaar komt er voor Gaëlle nu een einde aan dit hoofdstuk. “Ik speelde al een tijdje met het idee om nog iets bijkomends te doen”, zegt Gaëlle. “Sinds januari was ik gestart met een nieuw initiatief dat ik tot nu toe combineerde, maar dat is niet langer haalbaar.” En zo volgde een sociale mediapost die als startschot diende voor de zoektocht naar een nieuwe uitbater.

Bijberoep

Niet veel later kwam Vanessa, mama van twee kindjes, op de proppen. “Ik werk al sinds 2018 als doula”, zegt Vanessa. “Samen met mijn collega Elke hebben we de praktijk Hartfluistering. Het was Elke die mij de Facebookpost doorstuurde. Ik stuurde Gaëlle een berichtje en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Via haar bijberoep als doula staat Vanessa al nauw in contact met ouders en baby’s. “Het is mooi dat ouders hier met baby’s samen kunnen verbinden”, vertelt Vanessa. “Het concept blijft voorlopig ongewijzigd, maar ik zou dit graag in de toekomst uitbreiden met ‘Hartfluistering’. Ik ben ook draagconsulent en wil graag draagconsults en later draagsystemen aanbieden.”

Gaëlle is trots dat Vanessa haar zaak overneemt. “Ik laat alles achter in goede handen”, vertelt Gaëlle. “Vanessa zal de zaak met evenveel liefde en passie uitbaten, daar ben ik zeker van.”

Dit artikel verscheen eerder in Het Nieuwsblad op zondag 2 april 2023. Foto en tekst: Celina Cazzetta.

Wil je meer weten over mij en mijn baby wellness spa? Lees dan hier wat ik voor jou kan betekenen!